Forskningsprosjekt søker barn og unge
Er du mellom 13 og 25 år og har en funksjonsnedsettelse eller kronisk sykdom? Vil du delta i et forskningsprosjekt som undersøker hva som skjedde da samfunnet stengte ned under pandemien, og hvordan livet ditt er nå?
Fritid for alle-prisen 2021
I dag ble den siste Fritid for alle – prisen delt ut til Jorunn Sagen Olsen i Kristiansand på julelunsjen til de ansatte ved Norges frivilligsentraler.
Fritid for alle-prisen 2021
Forlagsredaktør Ellen Aspelund i Fagbokforlaget fikk Fritid for alle – prisen for sin oppfølgning av bokserien Aktivitet, deltakelse og likeverdige muligheter.
Fritid for alle – prisen 2021
Ellen Margrete Graarud var invitert til et planleggingsmøte. Overraskelsen var derfor stor når møtet med kollegaer startet med prisutdelingen.
Rapport fra Riksrevisjonen
Stortinget har ved flere anledninger gitt uttrykk for at familier med barn som har funksjonsnedsettelser, må få bedre hjelp fra det offentlige. Særlig gjelder det familier med barn som har store og sammensatte behov. Riksrevisjonens undersøkelse viser at familier som har stort behov for hjelp, må bruke mye tid og krefter på å skaffe den selv.
Fritid for alle – prisen 2021
Kristin Andresen Soldal fikk 28. september, Fritid for alle-prisen for sin innsats med å styrke og videreutvikle støttekontakttjenesten nasjonalt.
Fritid for alle – prisen 2021
Line Merethe Løberg fikk i dag prisen på Valnesfjord helsesportsenter for sin innsats for å styrke og videreutvikle feltet støttekontakt, kultur- og fritidsdeltakelse som ansatt i spesialisthelsetjenesten.
Fritid for alle – prisen 2021
Solvor Sandmark fikk Fritid for alle – prisen for sin innsats med å tilrettelegge fritid for andre i Gjøvik kommune og for sitt engasjement for å styrke fagfeltet regionalt og nasjonalt.
Fritid for alle – prisen 2021
Fritid for alle – prisen 2021 skal hedre personer som har vært med på å styrke og videreutvikle feltet støttekontakt, kultur- og fritidsdeltakelse i løpet av de siste 30 årene.
Utsatte barn/unge har behov for bedre, helhetlige og kunnskapsbaserte tjenester
Strategien skal bidra til en helhetlig tilnærming til utsatte barn og unge gjennom å koble myndigheter, tjenester, brukere, frivillig sektor, forskningsmiljøer og høyere utdanning nærmere sammen. Tre viktige stikkord er forskning, utdanning og innovasjon / praksis. I tillegg løftes ledelse og partnerskap fram som sentralt. I det videre presenteres et kort utdrag av strategien.
«Barrierefri fritid! En inkluderingsveileder for aktivitetstilbydere»
Unge funksjonshemmede har mottatt midler fra Kulturtanken til en veileder om inkludering for aktivitetstilbydere.
Om læring, anerkjennelse, samhandling og utforsking
Hva skal elever lære i kroppsøving? Faget skal inspirere til bevegelsesglede gjennom utforsking og samhandling i lek, friluftsliv, idretts- og andre bevegelsesaktiviteter. Boka belyser sentrale tema om læring og deltagelse i kroppsøving som kan få særlig betydning når elevene har en funksjonsnedsettelse.
Invitasjon til læringsløft
Læringsløft Bli med - Aktiv fritid for alle er kunnskapsløft for og med kommuner, fylkeskommuner og lokal frivillighet. Bak læringsløftene står Bufdir, Frivillighet Norge og KS.
Nye former for frivillig arbeid i norske kommuner
Den store bredden av frivillige organisasjoner spiller en viktig rolle i Norge. Lag og foreninger fremmer holdninger og verdier, og kan være brobyggere mellom ulike grupper. Denne boken viser hvordan frivillig og kommunal sektor sammen kan utløse ressurser som har positiv innvirkning for kommunens innbyggere.
Aktivitet og deltakelse i fellesskap
Aktivitet og deltakelse er viktig i alle barns liv. For barn og unge med funksjonsnedsettelse er aktivitet og deltakelse i fellesskap med andre også viktige virkemidler i habilitering og rehabilitering.
Mer fysisk aktivitet i støttekontaktordningen
Feltet støttekontakt, kultur og fritidsdeltakelse er i utvikling. Dette tydeliggjøres gjennom utviklingsprosjektet Tur – og Treningskompis (TTK).