Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Gjesteblogg 2017


 

Bilde av Jorunn Nordholm

Aktiv fritid for alle

Gjesteblogg 3/2017

I dette gjesteblogginnlegget setter Nordholm søkelyset på om et meningsfullt fritidstilbud, organisert etter metoden Fritid med Bistand, kan bidra til økt sosial kapital. Artikkelen bygger på et sammendrag av eksamensoppgaven hun skrev på «Tverrfaglig videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge», 2012-2014. Eksamensoppgaven tok utgangspunkt i erfaringer fra kommuner som deltok i prosjekt «Aktiv fritid for alle» som var et ledd i den nasjonale satsningen for å styrke og videreutvikle tjenestetilbudet innen støttekontakt, kultur og fritidsdeltakelse ungdom og unge voksne i risiko.

Deltakere på tur- og treningskompiskurs.

Tur- og treningskompiskurs i Nordland

Gjesteblogg 2/2017

Nordland idrettskrets og FNF Nordland arrangerer kurs for å utdanne og inspirere eksisterende støttekontakter og andre med interesse for idrett og friluftsliv, til å bruke fysisk aktivitet som Tur- og treningskompis. Prosjektleder Stine Wike beskriver i denne gjestebloggen erfaringer fra prosjektet.

ingressbilde Eirik Dahl

Friluftsliv for utviklingshemmede. Turtilbud for alle

Gjesteblogg 1/2017

Etter påske i fjor gikk jeg sammen med min kone en tur på Brunkollen i Bærum. Vi hadde hatt noen fantastisk dager med fint vær, mye snø og mange turer på ski. Vi gikk og snakket om at det kanskje ikke er så rart at mange syns det er vanskelig å ta med sine utviklingshemmede barn på skitur. Når de bikker 12-13 år begynner de å bli riktig tunge å dra i pulken. Jeg fikk plutselig en tanke.