Sett og verdsatt
I samarbeid med NFU i Vest-Agder inviterte det fylkesvise faglige nettverket til et foredrag hvor Helge Gudmundsen fortalte om sine erfaringer som trener for fotballaget Flatås Lions i Trondheim.
I 13 år har dette laget vært en del av livet hans. Arbeidet er lagt merke til over hele landet. Først gjennom NRK Faktors program ”Løvene fra Flatåsen”, og gjennom boka ”Gull verdt” som kom ut sist høst. I sitt foredrag fortalte Gudmundsen om verdifulle mennesker, om livsglede og menneskeverd. Fotballtreneren la vekt på at personen alltid er viktigere enn prestasjonen.

Foredraget var krydret med bilder og filmsnutter fra hverdagen sammen med utviklingshemmede og formidlet livsglede, latter, men også en livserfaring av smerte og nederlag. Det handler om et samfunn preget av mangfold og inkludering. En fortelling om det å bli sett og verdsatt.Flatås Lions består av spillere med forskjellig funksjonshemming. Fra ADHD til Downs. Ferdighetsnivået er forskjellig, men hos oss er det bare gode fotballspillere. De med bedre ferdigheter er med å gjøre de andre gode. Miljøet er preget av trivsel og trygghet. Det skapes gjennom oppmuntring der alle får en opplevelse av å være viktig og verdifull. Her settes ingen på benken. Alle skal spille, men selvsagt ikke samtidig fortalte Gudmundsen.
Mer informasjon om Flatås Lions finner du her.


Lærer av hverandre.
Gjennom to hektiske dager satte deltakerne fokus på støttekontakttjenesten gjennom flere spennende presentasjoner og erfaringsutveksling. 

Under oppsummeringen siste dag la flere av deltakerne i nettverket vekt på at de halvårlige samlingene er nyttige i arbeidet med å styrke tjenestetilbudet.
- Her treffer vi andre som er opptatt av det samme som oss, og kan dele ideer og løsninger som kan brukes i egen kommune fortalte en av deltakerne.  

Av Anders Midtsundstad