Helsedirektoratet anbefaler alle landets kommuner til å styrke og videreutvikle støttekontakttjenesten slik at tjenesten kan gis gjennom aktivitetsgrupper, et individuelt tilbud i samarbeid med en frivillig organisasjon og individuell støttekontakt. Gjøvik kommune var en av de første kommunene som tok denne utfordringen.

Fritidskonsulent Siri Syvrud har ansvar for å følge opp flere av aktivitetsgruppene, og hun legger stor vekt på at aktivitetsgruppene knyttes til frivillige organisasjoner når dette er mulig. Trugelaget er et eksempel på en ny idrettsaktivitet i Gjøvik. For å sikre de som ønsker å trene på truger de beste mulighetene for sportslig utvikling har de en egen trener. Det har gitt resultater, og laget har representert Norge i bl.a. Special Olympics Winter Games, som i år ble arrangert i Sør-Korea. På flyreisen hjem hadde de med seg fire medaljer og to fjerdeplasser.

Syvrud var med i lagledergruppa, og forteller at trugelaget følger opp resultatene med faste treninger og mer bevisstgjøring rundt kosthold.

- Truger er en aktivitet som gir stor fysisk effekt, uavhengig av fysisk form når man starter treningen. På grunn av balansen er det ingen av trugeløperen som går på ski, men truger har de ingen problemer med å mestre, sier hun.

Tilsammen var det 67 land som stilte med utøvere i trugekonkurransene i årets Special Olympics Winter Games.

Syvrud utfordrer flere kommuner å etablere grupper f.eks. innenfor sin støttekontakttjeneste slik at flere får en mulighet til å gå eller løpe på truger. Om du ønsker mer informasjon om hvordan en kan komme i gang kan du kontakte Siri Syvrud på telefon 61189826 eller mobil 90110241

Gjøvik kommune sender stafettpinnen videre til Kvinnherad kommune.Blankt kvadrat 5 ganger 5 pixler