Siste torsdag i måneden møtes brukere av senteret for å prate om romaner, dikt og forfattere de har et ekstra godt øye til. Litteraturgruppe

På det første møtet var temaet gamle kokebøker. Og noen av dem var så gamle at oppskriftene er skrevet med gotisk skrift.

Samarbeidet mellom Borgehaven Bo- og rehabiliteringssenter og Litteraturgarasjen er et godt eksempel på hvordan gode tilbud kan bli til gjennom et samarbeid mellom en kommune og en ikke-kommersiell virksomhet.

Litteraturgarasjens formål er å øke interessen og entusiasmen for bøker, skrive- og leselyst i Telemark, Vestfold og Aust-Agder. Et eventuelt overskudd fra deres drift vil gå til nye tiltak eller prosjekter som fremmer litteraturen.  Gjennom et eget magasinet ønsker de også selv å sette søkelys på gode tiltak og kreative personer som gir inspirasjon og positive opplevelser.

På nettsiden litteraturgarasjen.no finner du bl.a. en reportasje skrevet av Astrid Borchgrevink Lund fra det første møte i den nye litteraturgruppen i Porsgrunn.

http://litteraturgarasjen.no/2014/12/24/borgehavens-nye-bokklubb/borgehaven1/

Av Anders Midtsundstad