Tjenesten Aktiv Fritid i Asker kommune har ansvar for planlegging og tilrettelegging av støttekontakttjenesten for barn, ungdom og voksne. Nettverksbygging står her sentralt. Gjennom flere år har de arbeidet aktivt for å tilby aktivitetsgrupper som legger vekt på ulike interesser og ønsker. Endelig i slag

I november i 2009 laget Asker budstikke en spennende reportasje med fokus på dette arbeidet og fritidsaktiviteters betydning for mennesker med psykiske lidelser.
En av deltakerne i Golfgruppa som intervjues av Budstikka forteller;
- Det er veldig bra tiltak både med jobben og golfen. Jeg trives kjempebra her. Jeg jobber både for Asker kommune og er utplassert i renovasjonen i Bærum, og er kjempeglad for at det er noen som bryr seg. Ikke minst for at Svein Einarsbøl i Aktiv Fritid kjører golfprosjektet hver eneste fredag. Jeg trodde aldri dette skulle være gøy, men nå har jeg tatt grønt kort og treffer nye folk og har det fint. Mitt problem har vært ADHD, og jeg har aldri greid å konsentrere meg om noe som helst. Ikke skolen, ingen ting. Når du ikke får til noe føler du deg så klart dum. Og det er ikke noen bra følelse.

Under konferansen Fritid for alle i 2009, siterte Svein Einarsbøl fra Asker kommune i sitt innlegg en deltakers utsagn;
Det å ha en psykisk lidelse og å måtte strukturere seg, også på dårlige dager, er utfordrende. Likevel opplever jeg gevinsten i andre enden som ubetalelig. Så, hva handler det om? Det handler om mestring.

Reportasjen fra Budstikka viser at mestring er viktig, du kan lese den her.

Av Anders Midtsundstad og Rune Øyen