Utvikling i nordFlere deltakerne peker på at erfaringsutveksling med kollegaer i andre kommuner oppleves som viktig i deres arbeid med å kvalitetsikret rekruttering, oppfølgning og opplæring av individuelle støttekontakter, samt i arbeidet med bl.a. å implementere bruk av nye arbeidsmetoder som Treningskontakt og Fritid med bistand, i egen kommune.  

Viktig nettverk.
Bodø og Nordreisa er to av de åtte kommunene som deltar i det nordligste nettverket. Her kan du lese om hvilken betydning to av deltakere fra disse kommunene opplever at dette samarbeidet har for å styrke støttekontakttjenesten.
- Nettverket har etter min mening stor betydning fordi det blir noen dager i året som kun er satt av til motivasjon og faglig utvikling. Det blir som fire fagdager. Vi får diskutert utfordringer innenfor området på tvers av kommune- og fylkesgrenser og hvordan vi er organisert og kan alle lære noe av hverandres innspill. Samlingene gir motivasjon og inspirasjon til å videreutvikle tilbudet i det vi mener er en riktig retning. Det gir også ekstra motivasjon å sammenligne seg med andre og se hva de har fått til med sine ressurser. Vi får faglige tips om litteratur, nettsteder og personer som kan bidra til å øke kunnskapen vår på området. Deltakerne i nettverket er interessert og engasjert og har mye å bidra med. Det kommer alltid nye og interessante innspill som vi kan jobbe videre med i ettertid forteller Laila Eide i Bodø kommune.  

- For meg er dette den første nettverksamlingen jeg deltar på. Samlingen her i Tromsø har vært viktig for arbeidet med å videreutvikle tjenestetilbudet i egen kommune. Mange av oss arbeider alene med dette feltet og trenger nettverk for å få tips, drøfte problemstillinger og lignende. Deltakelse her synliggjør nye måter å gi tilbudet på. Nettverket gir også meg en mulighet til å høre hvordan tjenesten er organisert i andre kommuner og sikrer meg noen å prate med som forstår hva jeg Line M. Berglisnakker om forteller Lisbeth Berg fra Nordreisa kommune.

På nettverksamlingen deltok også fagkonsulent Robert Olsvik i Norges Idrettsforbund og prosjektleder Line M. Bergli i STØFRI ved Valnesfjord Helsesportsenter. De presenterte med bakgrunn i sine erfaringer hvordan en kan bidra til å sikre at flere sikres en meningsfull fritid. Olsvik la i sin presentasjon vekt på at kommunene kan samarbeid med idrettsrådet i kommunen eller idrettskretsen når dette ikke finnes når det er behov for å etablere innenfor støttekontakttjenesten et individuelt tilbud i samarbeid med en idrettsklubb eller behov for å opprette en aktivitetsgruppe med fokus på fysisk aktivitet eller en bestemt idrettsgren. Bergli presenterte erfaringene fra prosjektet STØFRI.  

Egen handlingsplan
Nettverket har utviklet en egen handlingsplan som gir retning for det videre arbeidet. Nettverket ønsker å påta seg oppgaven som et regionalt knutepunkt knyttet til feltet ”Støttekontakt, kultur- og fritidsdeltakelse” i samarbeid med bl.a. Fylkesmannsembeter og Fylkeskommunene. Som et eksempel inviterte Alta kommune kommuner i Nord-Troms og Finnmark til en to dagers konferanse i august. Her bidro flere deltakere i nettverket aktivt. Arbeidet med handlingsplanen vil bli ferdigstilt på neste nettverksamling.