Hele nettverket
Nettverket arrangerte nylig sin andre nettverksamling i Bergen. Flere av deltakerne kunne under erfaringsutvekslingen første dag fortelle at nettverket har ført til økt samarbeid mellom flere kommuner. Mange kunne også fortelle at erfaringsutvekslingen har ført til positive endringer knyttet til deres organisering av støttekontakttjeneste. Gode eksempler og ideer blir til nye tiltak .   
 

Vi har spurt tre av deltakerne om hvordan de arbeider med å videreutvikle sin støttekontakttjeneste.  

Ellen K. Hægberg i Årdal kommune forteller at de ser på nye måter å organisere støttekontakttjenesten, som f.eks bruk av gruppestøttekontakter, inkludering i lag og organisasjoner og treningskontakter. Hun er også opptatt av viktigheten av å sikre støttekontaktene nødvendig opplæring og oppfølgning.

Silje Skjellanger i Radøy kommune er opptatt av å Ellen K. Hægberg, Silje Skjellanger og Nina Lilledrangeopprette grupper i ulike aktiviteter. Også hun legger vekt på at kommunen må bli flinkere på oppfølgning av støttekontakter og brukere. 

Nina Lilledrange i Fyllingsdalen bydel i Bergen kommune forteller at hennes kommune er på ”planleggingsstadiet” til å samordne deler av støttekontakttjenesten. Dette innbefatter rekruttering, intervju/ godkjenning, opplæring, kurs og temakvelder.
 

De opplever alle at deltakelsen i det fylkesvise nettverket er viktig:   

- Deltakelsen i nettverket gir inspirasjon til å tenke alternativt og reflektere rundt arbeidet man gjør i Årdal kommune. Det er flott å kunne sammenligne seg med andre kommuner og ikke minst møte andre som jobber med det samme forteller Ellen K. Hægberg.

 - Det er spesielt kjekt å treffe andre som sitter i ”samme stol”. Det å få gode ideer av andre , tenke gjennom ulike løsninger på utfordringene er også bra. Det blir også lettere å samarbeide på tvers av kommunene når en kjenner hverandre litt. Det er også nyttig å få ris og ros av personer som arbeider med samme utfordinger som seg forteller Silje Skjellanger fra Radøy kommune.

- For det første er det veldig spennende å delta i et nettverk som har fokus på tjenesten støttekontakt. Det å høre hvordan andre løser utfordringer bidrar til at en får nye ideer og kan se nye løsninger. Utfordringen videre er å få videreformidlet temaet til andre instanser i en så stor kommune som Bergen forteller Nina Lilledrange.

Av Anders Midtsundstad