Samarbeidsprosjekt mellom Grong kommune og Namdal turlag.

Grong kommune ble en ”Fysak-kommune” høsten 2004. Fysak står for: fysisk aktivitet for alle. Med det menes et tilbud om tilpasset fysiskDresintur aktivitet ut fra den enkeltes individuelle forutsetninger og behov. Målet er å stimulere frivillige lag og organisasjoner til å legge til rette for fysisk aktivitet for alle grupper.
Grong kommune har innledet et samarbeid med flere ulike lag og organisasjoner som Røde Kors, Namdal Turlag, Historielaget, Skogselskapet, Namdal folkehøgskole, fotoklubben, orienteringsklubb, Jeger- og fiskeforeningen.
 
Frisk i friluft er ett av FYSAK-tiltakene i Grong kommune, og det er kommunen og Namdal turlag som står ansvarlig for Frisk i friluft.

Bjørg Ekker er formann i Namdal turlag og turleder. Hun forteller at samarbeidet med kommunen fungerer godt, og erfarer at en på tur blir man mer likestilt. Grong kommune laget en turnus blant enkelte av sine ansatte slik at både fysioterapeut, helsesøster, flyktningkonsulent og andre deltar jevnlig sammen med brukere av tiltaket. 
Deltakelsen i turgruppen gir for mange gode erfaringer og opplevelse av mestring som bidrar til økt livskvalitet. Noen har også tatt skrittet til å bli med på ordinære DNT-turer. Noen går turer alene, mens flere planlegger å bli med på andre aktiviteter i Namdal turlag i fremtiden.
Ekker legger også vekt på at turene fører til at en blir kjent i distriktet. Prosjektet er et godt eksempel på hvordan en kan legge tilrette for et aktivitetstilbud i gruppe.
Mer informasjon om prosjektet kan du finne i
prosjektets årsrapport for 2006 her.

Bjørg Ekker håper at flere av deltakerne i turgruppen i fremtiden kan finne seg til rette i Namdal turlag.

Mer informasjon om turistforeningen kan du finne på turistforeningens hjemmeside

Av Anders Midtsundstad