Martin Sandø.jpgMartin Sandø som arbeider ved Servicestyrelsen i Danmark startet med å presentere funn fra en undersøkelse som har blitt gjennomført i 2008. Undersøkelsen ønsker å dokumentere funksjonshemmedes deltakelse i fritidsaktiviteter. Servicestyrelsen gjennomførte en tilsvarende undersøkelse i 2003.

- Funnene fra den siste undersøkelsen synliggjør at en går i riktig retning. Stadig flere mennnesker med en nedsatt funksjonsevne blir med inn i fritidsorganisasjoner fortalte Sandø

Resultatene fra denne undersøkelsen vil bli presentert når alle resultatene offentliggjøres før sommeren her og på nettstedet www.rummelighed.dk.

Anne Merete.jpgAnne-Merete Kissow som arbeider ved Hadicapidrættens Videncenter presenterte erfaringene fra et prosjekt som fokuserer på hvordan en kan legge til rette for fysisk aktivitet i lokalmiljøet. Prosjektet ble gjennomført i samarbeid med en dansk kommune.

- Vi ønsket gjennom prosjektet å synliggjøre at alle mennesker, uavhengig av funksjonsnedsettelse, har muligheter til å delta i fysiske aktiviteter fortalte Kissow.

Det ble engasjert en koordinator i kommunen som kunne guide mennesker inn i fysiske aktiviteter og ellers hjelpe dem inn i fritidsorganisasjoner. Mange idrettsklubber ønsker å legge til rette for deltakelse om de får oppfølgning underveis. Utfordringen for bl.a. kommunen handler her om å finne gode løsninger for hvordan en kan sikre slik oppfølgning. En av løsningene Kissow viste til er bruk av metoden Fritid med bistand. 

Sluttrapporten fra dette prosjektet vil bli publisert her og på nettstedet www.handivid.dk.

Symposiumet ble avsluttet med en presentasjon av erfaringene knyttet til samarbeid med frivillige organisasjoner i Kristiansand kommune knyttet til bruk av arbeidsmetoden Fritid med bistand som tas i bruk i stadig flere kommuner. Denne presentasjonen ble gjennomført av Anders Midtsundstad og Rune Øyen. Paperet ”Leisure organisations are willing and able” kan du lese her.

Ønsker du mer informasjon om konferansen kan du finne dette her.