Støttekontakttjenesten engasjerer mange oppdragstakere. Arbeidet med å kvalitetsikre oppfølgningen av disse viktige personene opplever nettverket at det kan være nyttig å samarbeide om, for å videreutvikle og kvalitesikre deres rutiner.  
Nettverksamling i Larvik
Flere av kommunene i nettverket erfarer at man gjennom samarbeid kan utvikle bl.a. kurstilbud. Drammen, Nedre-Eiker og Kongsberg er et eksempel på kommuner i dette nettverket, som på bakgrunn av nettverksamlingene, har startet opp et slikt regionalt samarbeid. 

Det ble på samlingen også snakket om hvordan en kan kvalitetsikre arbeidet med å organisere støttekontakttjenesten innenfor de tre hovedløsningene, som bl.a. presenteres i hefte ”Sammen med andre – nye veier for støttekontakttjenesten, som ble gitt ut av Helsedirektoratet ved lanseringen av satsningen som dette nettverket er en del av.  

Samlingen ble denne gang arrangert i Larvik. Dette er en by som gjennom de siste årene har satset stort på å videreutvikle seg som en kulturby. Flere prosjekter og tiltak i denne kommunen ble presentert. Disse vil vi presentere nærmere gjennom egne reportasjer her på nettstedet.  

Deltakerne i nettverket opplever at de halvårlige samlingene er vktig. Her er noen tanker rundt dette fra 4 av deltakerne i nettverket: 

  • Det er positivt å treffe andre for å kunne dele erfaringer, lufte ideer og snakke om utfordringer med å sikre gode fritidstilbud. Jeg jobber mye alene, og nettverket gir meg flere å spille ”ball” med, se nye løsninger og diskutere kreative ideer. Det er også lettere å ta kontakt med andre mellom samlingene forteller Wenche Kibsgård i Larvik kommune.
  • Nettverksamlingene er nyttige for å få informasjon om organisering av støttekontakttjenesten i andre kommuner. Samlingene er også et flott forum som letter samarbeidet mot andre kommuner, men ikke minst i egen kommune. En blir kjent og veien til samarbeid blir kortere forteller Tonje Johansen i Skien kommune.
  • Erfaringsutveksling er nyttig og viktig fordi vi hele tiden er i utvikling i forhold til vårt arbeid med å gi et tilbud knyttet til Fritid med bistand og den tredelte ordningen. Her møtes mennesker med ulik bakgrunn og erfaringer, og kompetanse fra forskjellige områder. Vi kan lære av hverandres måter å løse utfordringer på og av hverandres utprøving og feiling. Nettverksamlingene er også en inspirasjonskilde til videre jobbing. Det å møte andre med engasjement, få ideer til konkrete tiltak og aktiviteter og lignende forteller Heidi Smedsrud-Hansen fra Drammen kommune.
  • Dette er første samlingen jeg er med på og det var viktig for meg å se hvor høyt området fritid i ulike former prioriteres i andre kommuner. Jeg sitter etter to dager igjen med mange gode ideer og erfaringer som vi kan ta med oss i det videre arbeidet, forteller Tone Enger Pedersen fra Svelvik kommune. 

Av Anders Midtsundstad