15 kommuner var representert på samlingen som var et samarbeid mellom Tilrettelagt fritid i Drammen kommune og NasjonalNettverksamling Drammen kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser - Aktiv Ung ved Anders Midtsundstad. Alle kommuner i de tre fylkene var invitert til å delta, også de som ikke har vært med i nettverket tidligere. Det var lagt opp til både litt informasjon og faglig input i forhold til hva som rører seg på feltet om dagen, og også rom for diskusjoner rundt temaer som opptar de deltakende kommunene.

Vilkår for støttekontakter og andre oppdragstakere

Et tema som gikk igjen for samtlige var spørsmålet om støttekontakter og gruppeledere som oppdragstakere eller arbeidstakere. Andre temaer som var oppe var blant annet avlønning og utgiftsdekning, transport, organisering og omfang av gruppetilbud i de forskjellige kommunene, suksesskriterier i forhold til bruk av metoden "Fritid med bistand", samarbeid med ulike lag/foreninger i forhold til utvikling av aktivitetstilbud og nettverkets fremtid.

Veien videre

Det var bred enighet i de deltakende kommunene om nytteverdien av et slikt nettverk. Forslag om å opprettholde 2 nettverkssamlinger årlig ble dermed banket igjennom. Tanken er å arrangere en på dag to av den årlige nasjonale konferansen i Oslo/Bergen i juni, samt en på høsten. Sistnevnte vil gå på omgang blant kommunene å arrangere.

Av Heidi Smedsrud Hansen