Omslagsbilde til boka Gull verdtFlatås Lions er et lag for utviklingshemmede fotballspillere, eller som en av spillerne har uttalt:

"... et fotballag for dem som ikke får være med på vanlige fotballag".

Boka gir oss historier fra spillere og foreldre, fra treningshverdagen og turneringer. Vi følger spillerne gjennom latter og gråt, glede og frustrasjoner, men i alle sammenhenger er den viktigste leveregelen for laget at personen er viktigere enn prestasjonen.

Boka gir et innblikk i hvor mye utviklingshemmede gjennom idretten kan utvikle seg både som fotballspillere og mennesker. Men temaene i boka - livsglede og menneskeverd - er i bunn og grunn uavhengige av utviklingshemning. Boka gir rom for refleksjon rundt hvor viktig det er å se andre og å selv bli sett.

Forfatteren Helge Gudmundsen har mottatt Tulipanprisen fra Lions Norge og Adresseavisens hedersrose for sitt arbeid med Flatås Lions. Til daglig arbeider Helge i NRK som programleder og prosjektleder i radio og TV.

Boken ble utgitt på Akilles forlag men er ikke lenger i salg fra forlaget, men kan muligens skaffes brukt herfra: https://bookis.com/no/books/helge-gudmundsen-gull-verdt-2008