Engasjerte k..
Alle nettverkskoordinator-ene var i januar samlet i Oslo for å planlegge vårens samlinger. Her ble det også diskutert hvordan en kan sikre samarbeid mellom nettverkene og ellers styrke fokuset i satsningen Fritid for alle.  

Nettverkene består i dag av 60 kommuner og bydeler som representerer alle landets fylker. For disse kommunene har nettverket vært betydningsfullt i prosessen med å videreutvikle støttekontakttjenesten lokalt, og det er flere eksempler på at deltakelsen i nettverk har vært med på å sikre samarbeid mellom kommuner. På bilde over er alle nettverkskoordinatorene samlet. Fra venstre: Jorunn Nordholm (Alta), Solvor Sandmark (Gjøvik), Anders Midtsundstad (prosjektleder), Lena Martinsson (Drammen), Terje Johnsen (Trondheim), Kristine Ellingsen (Askøy), Terese Mellomstrand (Sandnes) og Anita Romsdal (Alta).

Synovate gjennomførte på oppdrag fra Helsedirektoratet en spørreundersøkelse hvor bl.a ansatte fra kommuner som deltar i nettverkene var informanter. Denne undersøkelsen synliggjør at nettverksdeltakerene opplever satsningen og Fra gruppearbeidnettverkene som viktig og nødvendig for å styrke og videreutvikle støttkontakttjenesten. Resultatene for denne undersøkelsen kan du lese her.

Undersøkelsen til Synovate synliggjør også flere utfordringer. På vårens samling vil det i alle nettverkene bli tatt opp som et tema hvordan en kan bidra til å styrke oppmerksomheten rundt satsningen Fritid for alle og nettstedet www.fritidforalle.no som Kristiansand kommune har et knutepunktsansvar for, i nært samarbeid med Helsedirektoratet.

Av Anders Midtsundstad