Alle deltakerne
I det fylkesvise faglige nettverket med kommuner og bydeler fra Oslo, Akershus, Østfold, Hedmark og Oppland er det stor aktivitet. Flere peker på at den nasjonale satsningen knyttet til fagfeltet har vært med å gi økt fokus for tjenesten støttekontakt.
 

Av de 13 kommunene og bydelene i nettverket som deltok på den siste høstsamlingen har alle etablert et tilbud som gir mulighet for individuell tilrettelegging i mindre aktivitetsgrupper med utgangspunkt i den enkeltes ønsker og behov. 10 av kommunene og bydelene har også startet opp arbeidet med å gi et individuelt tilbud som sikrer den enkelte oppfølgning inn i selvvalgte frivillige organisasjoner og lag i løpet av det siste året. Flertallet benytter i denne sammenheng metoden Fritid med bistand. 

Reidun Feiring, Mona Støle. Wenhce Bønaa og Kari Handberg er deltakere i nettverket. De opplever erfaringsutvekslingen som viktig og vektlegger slik hvorfor deltakelsen i nettverket er viktig i arbeidet med å videreutvikle tjenesten støttekontakt i sin kommune/ bydel: 

- Deltakelsen i nettverket bidrar til å få løftet fokus på organiseringen av støttekontakttjenesten i min bydel. I nettverket opplever jeg at diskriktskommunene har kommet betydelig lengre enn bydelene i Oslo. Det kan synes som om de har mer ressurser på alle områder knyttet til dette arbeidet. Jeg tror organisering og bedre kommunikasjon er like viktig som økonomi. Håpet er at vi igjennom nettverketsarbeidet kan være med å snu arbeidet i vår bydel, slik at støttekontakttjenesten kan bli en veldrevet og kvalitativ god tjeneste under de forutsetninger bydelens økonomi gir. En dreining av tjenesten til vektlegging av aktivitetsgrupper og inkludering i frivillige organisasjoner vil sikre brukermedvirkning og ikke kreve mer ressurser, kanskje til og med være besparende. Ordningen Fritid med bistand vil i den sammenheng være en god investering også økonomisk, forteller Reidun Feiring som arbeider ved bydelens bestillerkontor. 

- Nettverket bidrar til å øke vår kompetanse og trygghet i utviklingen av støttekontakttjenesten i vår kommune. Deltakelsen øker også vår opplevelse av å gjøre en viktig jobb og stolthet av å arbeide innenfor dette fagfeltet. Erferingsutvekslingen med andre som jobber med støttekontakter virker inspirerende og motiverende forteller Mona Støle fra støttekontakttjenesten i Fredrikstad kommune. 
Kari, Reidun Wenche og Mona
- Å være med i nettverket gir fantastisk oppmuntring til å fortsette et konstruktivt arbeid med støttekontakttjenesten. Det gir trygghet ved å ha mange referansekommuner. Nettverket gir støtte, råd og energi i et arbeid der mange er avhengig av at en god organisering, kreativitet og kunnskap forteller Wenche Bønaa som arbeider som støttekontaktansvarlig i Eidsvoll kommune. 

- Nettverket gjør det mulig å dra nytte av hverandres erfaringer. Her får vi høre om gode løsninger og gis mulig til å drøfte utfordringer knyttet til tjenestetilbudet støttekontakt. Det er faglig inspirerende og et viktig løft for dette tilbudet i vår kommune forteller Kari Handberg som jobber i Sarpsborg kommune.  

Gir resultater.
Deltakelse i nettverket gir innspill og god støtte i arbeidet med å videreutvikle tjenesten støttekontakt i hver enkelt kommune. Kommunene Fredrikstad og Sarpsborg er eksempel på kommuner som synliggjør at deltakelsen i nettverket har ført til et tettere samarbeid mellom nabokommuner, mens andre blir inspirert til å etablert et tettere samarbeid i sin region. De tre bydelene som representerer Oslo i dette nettverket har sett betydningen av at det også etableres et lokalt nettverk  i Oslo hvor en kan se nærmere på hvodan en kan samarbeide over bydelsgrensene om rekruttering, kurs, bruk av metoden Fritid med bistand og for eksempel etablering av interkommenale aktivitetsgrupper.  

Av Anders Midtsundstad